Du är här: start / nyheter / Permobil

PERMOBIL FÖRVÄRVAR PANTHERA

Permobil förvärvar Panthera, en ledande aktör inom ultralätta aktivrullstolarStockholm 2021-11-01.
Permobil har ingått ett avtal om att förvärva Panthera. Förvärvet stärker erbjudandet för manuella rullstolar. Pantheras produkter kompletterar produktportföljen och ökar Permobils konkurrenskraft på marknaden. Förvärvet blir ett viktigt steg i strategin att öka livskvaliteten för personer med funktionsvariationer genom ett utökat erbjudandet till användarna. Panthera har ett starkt varumärke och företagen delar värdegrund och har samma hjärta och fokus på användarna och är startade av svenska entreprenörer.

Det känns väldigt spännande och inspirerande att fortsätta vår resa tillsammans med Permobil. Vi har samma stora hjärta för våra användare och delar värdegrund. Vi levererar produkter och kunskap, som underlättar vardagen för våra användare som står i fokus. Båda företagen är startade av svenska entreprenörer och har innovation och utveckling som en stark drivkraft. Vi ser att det här kommer att leda till mycket positivt för användare runt om i världen!”, säger Jalle Jungnell, ägare av Panthera

Vi är mycket glada och stolta över att få välkomna Panthera till Permobil! Panthera utgår från samma värdegrund nära användarna och med deras behov i fokus. Pantheras medarbetare har gjort en fantastisk resa och vi ser fram mot att fortsätta den tillsammans med dem. Pantheras produkter kommer att stärka Permobils erbjudande på marknaden med världens lättaste rullstolar för aktiva användare tillsammans med sortimentet från Progeo och TiLite.”, säger Bengt Thorsson, vd Permobil.

Jalle Jungnell / Bengt Thorsson

Om Panthera
Företaget startades 1989 av Jalle Jungnell. Målet var, och är fortfarande, att bygga världens lättaste rullstol. Företaget har cirka 100 medarbetare i Sverige och i Norge och exporterar till över 40 länder världen över. Huvuddelen av tillverkningen sker i dotterbolaget Rollmek AB i Kalmar där man gör det avancerade hantverket att löda ihop de extremt tunna chassirören. För mer information besök Panthera.se

Om Permobil
Permobils grundare Dr. Per Uddén såg det som en grundläggande mänsklig rättighet för individer att uppnå största möjliga självständighet. Permobil är ledande inom avancerade mobilitetslösningar och är dedikerade att förstå användarens behov på individnivå och förbättra deras livskvalitet. Våra lösningar inkluderar eldrivna- och manuella rullstolar, sittdynor och positioneringsprodukter samt service och digitala lösningar. Permobil är en del av Patricia Industries, ett dotterbolag till Investor AB, och har sitt huvudkontor i Sverige. Permobil har 1 600 medarbetare i mer än 15 länder runt om i världen. Företaget grundades 1967. För mer information om besök www.permobil.com.

Panthera AB • Gunnebogatan 26 • 163 53 Spånga • panthera@panthera.se • Tel: 08-761 50 40